Memorybags 1

Werkwijze

Van Jas Naar Tas 2002 1

Een tastbare herinnering als aandenken

Een MemoryBack wordt gemaakt van de materialen die je zelf aanlevert. Eerst wordt goed afgesproken wat je wensen zijn. Die worden verwerkt tot een prachtige stijl die jij voor ogen hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tas
  • Kussen
  • Sieraad
  • Meubelstuk
Vind een atelier in de buurt

Ontwerp in eigen stijl

Je kiest zelf wat je graag zou willen. Jij bepaald wat bij jou past. In gesprek met jou gaan we na wat je precies wilt. Vind je dat lastig? Geen probleem. We denken graag met je mee en inspireren je met voorbeelden. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar voorbeelden bijvoorbeeld op Pinterest. In principe kan alles, zolang er maar voldoende materiaal is. Als dat niet het geval is, dan worden ingebrachte materialen aangevuld met andere materialen. Uiteraard kun je rekenen op ons advies voor een mooie tastbare herinnering.

favicon memorybags

Handgemaakte MemoryBack

Soorten materialen

Er wordt heel voorzichtig met de materialen omgegaan. Pas als jij je goedkeuring hebt gegeven op ons voorstel, gaan wij met jouw tastbare herinnering aan de slag. Wij begrijpen maar al te goed dat we iets dierbaars in handen hebben. Zo gaan we er ook mee om. Om een MemoryBack te maken, kunnen in principe alle materialen gebruikt worden. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld de volgende materialen:

  • Stof, leer, voering van een jas, een mantel en bankbekleding.
  • Fournituren zoals gespen of ringen in zilver, nikkel of (oud)goud.
  • Andere bijzondere items, zoals een riem, bretels of sieraden.
  • Meubels zoals kasten / bankjes / oude materialen.

Heb je een specifiek materiaal in gedachten? Neem dan contact met ons op met een atelier bij jou in de buurt om te vragen naar de mogelijkheden.

Vind een atelier in de buurt

“Heb ik toch een prachtige en bovendien bijzondere tas gekregen. MemoryBack heeft er veel liefde en aandacht in gestopt. Gemaakt van leer van onze oude bank, van een leren stoel én van een broek van mij uit vervlogen tijd waar ik gek op was. Het leer van de bank heeft uiteraard gebruikssporen, onze honden mochten er graag op liggen. De stabijen zijn er helaas niet meer maar de herinnering aan hen wel.”

Levertijd en kosten

Gemiddeld duurt het een maand om de MemoryBack te maken. Je mag de materialen opsturen, maar dat is voor eigen risico. Vanaf het moment dat de materialen bij het atelier binnenkomen, wordt hier heel zorgvuldig mee omgegaan. Op papier wordt vastgelegd wat er met de aangeleverde materialen gebeurt en wat het kost.

Vind een MemoryBack-atelier

MemoryBack zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Zoek een atelier bij jou in de buurt.

Wil je jouw atelier op de kaart zetten?

Neem dan contact met ons op. Wij vertellen graag hoe je onderdeel uit kunt maken van ons netwerk.